Θεριό Ανήμερο...

Ποιος είδε το Θεριό και δεν το φοβήθηκε;Ε;; Ποιος;;

Πέμπτη, Απριλίου 13, 2006

Διαμαρτύρομαι...

Σκουπίδια. Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο.
Ο κόσμος όλος τα έχει βάλει με την απεργία των υπαλλήλων καθαριότητας, δηλαδή τα έχει βάλει με τους ίδιους τους υπαλλήλους καθαριότητας (για να ακριβολογούμε), ενώ δεν είναι λίγοι δε αυτοί που τα έχουν βάλει και με το λοιπό σόι του κάθε υπαλλήλου καθαριότητας (ανεξαιρέτως).
Κακώς, πολύ κακώς, κάκιστα (κακώς το συζητάμε κιόλας δηλαδή). Τι φταίνε τα παιδιά; Καλό μας κάνουν, κακό δεν μας κάνουν. Μας διδάσκουν ένα μάθημα πολύ σημαντικό, ένα μάθημα που έπρεπε να μας το έχουν δώσει χρόνια τώρα γονείς, δάσκαλοι, φροντιστές, καθηγητές, υποψήφιοι καθηγητές που έχουν δώσει εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ, συγγενείς και φίλοι.
Αντί να τα βάλουμε με τον εαυτό μας (να αυτοσκαμπιλιστούμε ντε), που δεν λέμε να σταματήσουμε να παράγουμε σκουπιδαριό, τα βάζουμε με αυτούς που δεν φιλοτιμούνται - τάχατες, δήθεν μου τάχα μου, ντεμέκ, να 'χαμε να λέγαμε βρε αδερφέ - να τα μαζέψουν.
Μήπως έτσι όμως δεν γίνεται και στη ζωή;
Έρχεται κανείς να τακτοποιήσει τα πράγματα όταν τα κάνουμε σαν τα μούτρα μας; Έρχεται κανείς να πάρει την ευθύνη όταν, αλοίμονο, τα κάνουμε ρόιδο και μετά δεν ξέρουμε πού να κρυφτούμε για να γλυτώσουμε την διαπόμπευση;
Επειδή κάποτε έπαιζε τον ρόλο αυτό η καλή μας η μαμάκα, νομίζουμε ότι θα υπάρχει πάντα κάποιος εκεί να τρέχει από πίσω μας και να "καθαρίζει" (εδώ το εν λόγω ρήμα θα μπορούσε να μπει και χωρίς εισαγωγικά, καθώς θα μπορούσε κανείς να το εκλάβει και με την κυριολεκτική έννοια, είναι τουτέστιν ένα εύστοχο λογοπαίγνιο, με πιάνετε; Αλλά μετά λέω δε βαριέσαι, τσιγγουνιές θα κάνουμε τώρα, βάλτα τα ρημαδοεισαγωγικά, χαράμι να γίνουν);
Έρχεται κανείς, όχι πείτε μου, έρχεται;
Κανείς.
Και απαιτούμε τώρα από τους ξένους ανθρώπους να κλείσουν τη μύτη τους με μανδαλάκι ωσάν να ήταν μπουγάδες, να φράξουν το στόμα τους με μανδύλα ωσάν άλλοι ληστές τραπέζης, να φορέσουν γάντια χειρούργου ωσάν να ήταν χειρούργοι (η ευρηματικότητα των παρομοιώσεών μου εξαντλήθηκε προσωρινώς), και να βγουν να τα κάνουν λαμπίκο επειδή εμείς τα κάναμε ... άντε να μην πω τι τα κάναμε.
Βρε πολύ καλά κάνουν, συνεχίστε παιδιά κι ο αγώνας θα δικαιωθεί! Ας ενωθούμε όλοι αδέρφια για τα δικαιώματα των συμπολιτών μας που διεκδικούν ..., ό,τι διεκδικούν τέλος πάντων (ε, δεν μπορώ να τα ξέρω όλα πια!).

Υ.Γ. Μόνο να μην ξεχάσει να με ειδοποιήσει κάποιος όταν λήξει η απεργία για να κλείσω θέση επιστροφής από την Αυστραλία έτσι;

feed me more stupidity