Θεριό Ανήμερο...

Ποιος είδε το Θεριό και δεν το φοβήθηκε;Ε;; Ποιος;;

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2007

Τηλε-χαλαρώνω

Άμα γυρίζω σπίτι απ' τη σκληρή δουλειά, ως είναι λογικό θέλω να χαλαρώσω.
Και μετά από χρονία μελέτη κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο καλύτερος τρόπος για να το επιτύχω είναι να ζεστάνω το λιτοδίαιτο φαγητό που έχω ετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα (τι νοικοκυρά, τι χρυσοχέρα), να το τοποθετήσω στο πανάκριβο τραπεζάκι σαλονιού ΙΚΕΑ που διαθέτω και να καθίσω στο πουφ (έψαχνα για πιφ αλλά τους είχαν τελειώσει) μου για να φάγω με την συνοδεία της πιο ανέμελης εκπομπής που θα παίζει.
Όπως καθίσταται σαφές, το κλειδί της επιτυχίας έγκειται στην ορθότερη επιλογή τηλεοπτικής επιτραπέζιας συνοδείας.

Εκείνη την ώρα, υπάρχουν ενημερωτικές ειδησιογραφικές εκπομπές.
Απορρίπτονται άνευ δεύτερης σκέψεως, καθόσον όση σόδα και να πιεις, ο Βενιζέλος δε χωνεύεται.

Υπάρχουν ουχί ευκαταφρόνητα βραζιλιάνικα σίριαλς (όχι αυτά που τρώμε το πρωί με το γάλα, τα άλλα).
Αυτά δεν τα προτιμάω γιατί με διακρίνει μια γενετήσια αντιπάθεια προς τους εγκαστρίμηθους, πείτε το ρατσισμό, πείτε το όπως θέλετε.

Δεν θα παραλείψω τα αδέσποτα ό,τι λάχει προγράμματα, αλλά εγώ θέλω να ξέρω μετά βεβαιότητος ότι το θέμα είναι τεφαρίκι, δια τούτο και αγοράζω πάντοτε καρπούζι με το μαχαίρι (έχω φτιάξει ήδη ένα πολύ ωραίο σερβίτσιο, τώρα περιμένω να κυκλοφορήσει και με πιρούνι να τα κάνω σετ).

Άρα, ξεμένω εκ των πραγμάτων με την επιλογή των καθημερινών ζωντανών προγραμμάτων που πραγματεύονται όλα αυτά που πραγματικά μας απασχολούν.
Τι είναι αυτό που μας κάνει να διατηρούμε εξωσυζυγικές σχέσεις (εμένα μη με κοιτάτε, ας φτάσω στη συζυγική σχέση και βλέπομε), πού οφείλεται η έξαρση της παχυσαρκίας (και πάλι μη με κοιτάτε, στυλάκι έχω γίνει η αθεόφοβη), πώς να αποφύγουμε την πρόωρη γήρανση του δέρματος (όποιος με ξανακοιτάξει θα φάει μπούφλα, φραπεδιά το δερματάκι μου, εγώ κι ο Ντόριαν Γκραίη).
Πολύ χάζι κάμω. Ειδικά όταν παίρνουν τηλέφωνα και ω της συμπτώσεως όλες οι περιπτώσεις είναι τραβηγμένες και σηκώνουν πολύ συζήτηση. Εκεί έχει πολύ γέλιο, γιατί κάποιοι καλεσμένοι δήθεν μου τάχα μου τα πιστεύουν αυτά που ακούνε και βγαίνουν απ' τα ρούχα τους (μεταφορικώς) και γίνεται καλαμπαλίκι.

Έτσι κάπως αποτρώγω και μετά το κλείνω το ρημάδι για να βάλω μουσική. Δεν έχει τον αντίστοιχο χαβαλέ βέβαια, μη σας πω ψέματα, αλλά όταν έρχομαι το τσακίρ και αρχίζω να σκηνοθετώ μιούζικαλ, φαντάζομαι ότι οι απέναντι το έχουν το τυχερό τους.

Υ.Γ. Άντε, ακόμα να σχολάσουμε;;;

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2007

Ψηφίζω...


Είναι ένα παλιό τραγούδι (και ουχί παλιοτράγουδο) που λέει "ψέμα αν θες να πεις, αν θέλεις να γελά κανείς, λέγε δημοκρατία". Αυτό το ξέρουμε όλοι. Η διαφορά άλλωστε της δημοκρατίας με την μοναρχία είναι ότι στην δεύτερη κυβερνάει μία οικογένεια, ενώ στην πρώτη δύο.
Να σε ξεσηκώνουν να πας να ψηφίζεις, υποτίθεται ότι μια άλφα λογική την έχει. Σε λέει άμα θες μετά να μη γκρινιάζεις και να μη βρίζεις τους άλλους έλα να βάλεις κι εσύ το χεράκι σου. Μετά θα βρίζεις μεν, αλλά τον εαυτό σου, διότι έβαλες ιδιοχείρως το χεράκι σου και έβγαλες το ματάκι σου.
Να σε τραβάνε όμως πάλι στα καλά των καθουμένων να πας να κάνεις την εφορευτική επιτροπή, αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ με καμία λογική.
Χωρίς κέρδος κέρατα. Τσάμπα εργατικό δυναμικό δηλαδής. Να κάθεσαι εκεί με τις ώρες και τα χρόνια (υπερβάλλω αλλά γουστάρω) για να πάει ομαλά η εκλογική διαδικασία. Άντε μην πω τώρα τι την έχω την εκλογική διαδικασία, μην τυχόν τρώτε και σας πάθει παλινδρόμηση η τροφή από την γαστρική περιοχή στον οισοφάγο (καταραμένο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια που δε με άφηκες να γενώ γιατρέσα).
Και αυτό παρακαλώ πώς το αποφεύγεις;
Όχι πας λέει στον εισαγγελέα να δηλώσεις κόλλημα.
Α όχι, εγώ παρτίδες με το νόμο δε θέλω. Μέχρι να αποσύρουνε τον νόμο του Μέρφι, ούτε ζωγραφιστούς να μην τους ξαναματαδώ μπροστά μου.
Όχι πας λέει το πρωί στον δικαστικό αντιπρόσωπο με χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο.
Και σιγά μην ξυπνήσω εγώ με την τσίμπλα στο μάτι Κυριακάτικο για να δηλώσω ότι θα κάνω κοπάνα, και σιγά μην τρέχω στο δημόσιο νοσοκομείο να κάνω την άρρωστη και να φύγω πραγματικά άρρωστη.
Τα νεύρα μου!!!!!!!!!

Υ.Γ. Καμία ιδέα κανείς; Δεκταί και ρεαλιστικαί προτάσεις, όχι μόνο σουρεάλ.

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2007

Αποχαιρετώ...

Δημήτρης Καρέλλης
Ηθοποιός

Κάποιοι τον ξέραμε.

Κάποιοι όχι.

Δεν έχει σημασία πια.

Ήταν ένας μεγάλος ηθοποιός.

Μα κυρίως, ήταν ένας καλός Άνθρωπος.
Πόσους καλούς ανθρώπους άραγε καταφέρνουμε να γνωρίσουμε στην πορεία της ζωής μας;

Έφυγε τραγικά.

Νομίζω πως ενδόμυχα, κάτι τέτοιο θα ήθελε σαν τέλος.

Χαίρομαι που η ζωή μου έδωσε την ευκαιρία να τον συναντήσω.

Θυμώνω όμως που το σύστημα δεν του έδωσε την ευκαιρία που του άξιζε, ώστε να τον γνωρίσουν περισσότεροι και να θαυμάσουν το ταλέντο του, να αναγνωρίσουν την αξία του.
Όχι ότι θα ήταν πιο σημαντικός αν τον ήξεραν περισσότεροι.
Αλλά να, νιώθω ότι του έπρεπε.
Ποιος ξέρει όμως;
Ίσως και να μην το θέλησε ποτέ του ο ίδιος.

Δεν θα θεωρούσα ποτέ αρκετό τον εαυτό μου να κάνει αφιέρωμα στην ζωή ενός ανθρώπου.
Πώς θα μπορούσα να ξεχωρίσω εγώ τις σημαντικές στιγμές;

Το μόνο που μπορώ, είναι να τον αποχαιρετήσω.
Αντίο.

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2007

Καρφώνομαι...

Πολωνός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 25ετή κάθειρξη, μόλις οι αρχές ανακάλυψαν ότι είχε διαπράξει μια δολοφονία, την οποία περιέγραφε σε ένα από τα μυθιστορήματά του.
Στο βιβλίο του με τίτλο Αμόκ του 2003 ο Κρίστιαν Μπάλα περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την άγρια δολοφονία ενός Πολωνού επιχειρηματία.
Η αστυνομία βρήκε ότι το μυθιστόρημα είχε ομοιότητες με μια υπόθεση εγκλήματος που την απασχολούσε από το 2000, όταν ένα πτώμα ξεβράστηκε στις όχθες του ποταμού Όντερ στην πόλη Βρότσλαβ, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία.
Οι εισαγγελικές αρχές είπαν ότι ο Μπάλα ταπείνωσε και βασάνισε το θύμα του πριν το αφήσει να λιμοκτονήσει και κατόπιν το σκοτώσει.
Το θύμα είχε ερωτική σχέση με τη σύζυγο του συγγραφέα. «Το δικαστήριο καταδίκασε τον Κρίστιαν Μπάλα σε 25ετή κάθειρξη για το φόνο του εραστή της πρώην συζύγου του» είπε εκπρόσωπος του δικαστηρίου.
Ο Μπάλα είχε δηλώσει στις αρχές ότι για τη συγγραφή του βιβλίου του συνδύασε λεπτομέρειες της υπόθεσης αυτής που είχε πάρει από δημοσιεύματα με άλλα στοιχεία που επινόησε.

(πηγή: in.gr)

Υ.Γ. Καλύτερα να μασάς, παρά να γράφεις.

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2007

Επικροτώ...

Ένας δήμαρχος, στην Ρωσία, απαγόρευσε στους δημοτικούς υπάλληλους να χρησιμοποιούν δικαιολογίες για να μην κάνουν την δουλειά τους.
Ο Alexander Kuzmin, δήμαρχος της πόλης Megion στην Siberia, δήλωσε πως εκφράσεις όπως «δεν ξέρω» η «είναι η ώρα του φαγητού» πρέπει να εκλείψουν από το λεξιλόγιο των υπαλλήλων του δήμου.
Ο δήμαρχος υποστήριξε πως οι δημοτικοί υπάλληλοι πρέπει να βελτιώνουν την ζωή των πολιτών και να τους επιλύουν προβλήματα και όχι να προφασίζονται δικαιολογίες!
Δημιουργήθηκε μια λίστα απαγορευμένων εκφράσεων που περιλαμβάνει μερικές από τις ακόλουθες φράσεις:
«δεν υπάρχουν χρήματα»,
«το ωράριο μου τελείωσε»,
«κάποιος άλλος υπαλληλος έχει τον φάκελο σας»,
«δεν ήμουν εδώ εκείνη την ημέρα».
Ο κύριος Alexander Kuzmin έβγαλε επίσημη ανακοίνωση προειδοποιώντας τους υπαλλήλους για τις εκφράσεις τους ενώ αναφέρει πως κουράστηκε να ακούει από αυτούς ότι τα προβλήματα είναι άλυτα και τους ζητά να προτείνουν λύσεις.
(πηγή: ethnos.gr)

Υ.Γ. Στη Μόσχα αδερφές μου, στη Μόσχα...

feed me more stupidity