Θεριό Ανήμερο...

Ποιος είδε το Θεριό και δεν το φοβήθηκε;Ε;; Ποιος;;

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2006

Ξαλαφρώνω...

Είχα διαβάσει κάποτες ένα ανέκδοτο. Θα μου πείτε για να το διάβασα, πάει να πει το εκδώσανε, και καλά θα μου πείτε, οπότε θα αυτοδιορθωθώ και θα ξαναρίξω. Είχα διαβάσει κάποτες ένα έκδοτο. Δεν το είχα πολυκαταλάβει τότε, ένεκα του νεαρού της ηλικίας φαντάζομαι. Τώρα που έχω ωριμάσει περισσότερο όσο να 'ναι (στην σκέψη μόνο, στα χρόνια ιτς) το θυμάμαι και χαμογελάω. Όχι που είμαι χαζοχαρούμενη, αλλά που τώρα καταλαβαίνω την αξία του λογοπαιγνίου.
Θα μπορούσα να σας σκάσω και να μην μπω στο θέμα. Να το γυροφέρνω. Αιωνίως. Έκτός που είμαι πολύ καλή σ' αυτό, σήμερα έχω και όρεξη για ψιλοκουβέντα του τύπου σε_δουλειά_να_βρισκόμαστε. Αλλά τελικά λέω να σας λυπηθώ και να μπω στο ψητό ευθύς, μην τυχόν δυσαρεστηθείτε και σας χάσω από πελάτες.

Ήταν λέει ένας που είχε ένα πολύ μικρό σπίτι και έμενε εκεί με την γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά. Άμα λέω πολύ μικρό, ένα δωμάτιο μια στάλα όλο κι όλο, χώρια βεβαίως ο λουτροκαμπινές (με το συμπάθιο). Πήγε λοιπόν στον σοφό του χωριού (φανταστείτε έναν σεβάσμιο γέροντα με άσπρα μαλλιά τύπου Άη Βασίλη, χωρίς όμως τα κόκκινα της φωτιάς, τους ταράνδους και τα δώρα) και τον ερώτηξε τι να κάμει για να λύσει το πρόβλημά του.
Εγώ άμα με ρωτούσε πάντως θα του έλεγα να τραβήξει να βρει μια δεύτερη δουλειά και να πάρει και κανένα δάνειο για να νοικιάσει μεζονέτα μπας και φτουρήσει. Αλλά δε με ρώτησε.
Ο σεβάσμιος γέρων τον εσυμβούλευσε να φιλοξενήσει για λίγες μέρες τους γονείς του στο σπίτι. Αντέδρασε μεν ο ταλαίπωρος, καθόσον εδώ δε χωρούσαν οι ίδιοι τους, πόσο μάλλον να φεσωθούν εξτρά λαό, αλλά ακολούθησε την συμβουλή του προαναφερθέντος μπάρμπα.
Ξαναπήγε τρέχοντας μετά από δύο μέρες, για να γκρινιάξει ότι η κατάσταση είχε χειροτερεύσει. Τότε αυτός τον είπε να φιλοξενήσει και τους πεθερικούς του. Ξανα-αντέδρασε ο φουκαράς, αλλά ξανα-ακολούθησε την συμβουλή του προαναφερθέντος θείτσου.
Να σου τον πάλι μετά από δύο μέρες (τουτέστιν δύο πριν και δύο τώρα τέσσερις, για να κρατάμε και το σκορ) για να ενημερώσει ότι κόντευανε να λαλήσουνε. Τότε αυτός τον είπε να φιλοξενήσει και τα ζωντανά του. Αφού σιγομουρμούρισε κάτι για τα πεθαμένα του, ω τι πρωτότυπο, εφάρμοσε ό,τι τον είπε ο πάππος.
Κίνησε μετά από λίγη ώρα (μα τι ανυπόμονος άνθρωπος!) για να ρωτήσει αυτή τη φορά από που παν για το τρελάδικο (ενταύθα). Τότε, αντί της διευθύνσεως του τρελαδίκου (διότι δεν εγνώριζε που μένω ο παντογνώστης της κακιάς ώρας) του είπε να διώχτσει τους γονιούς του πίσω από εκεί που ήρθανε. Με χαρά περισσή, το έκαμε αμέσως.

Λίαν συντόμως, επήγε να τον ευχαριστήσει αλλά και συνάμα να του μηνύσει ότι η κατάσταση αν και είχε κάπως βελτιωθεί, εξακολουθούσε να είναι πολύ στενόχωρη. Άιντε διώχτσε και τους πεθερούς σου, τον λέει εκείνος. Με λίγη χαρά πιότερη απ' ότι πριν, εκτέλεσε και αυτή την εντολή.
Για το τέλος άφησε βεβαίως τα ζα, ένεκα που η αποσυμφόρηση έλαβε χώρα με προτεραιότητα ανάλογη της σειράς εμφανίσεως, για να τηρηθεί το φερ πλέι.
Αφού ολοκληρώθη η αποσαβουροποίηση, ρώτησε ο υπερήλικας τον νιο, πώς ήταν τα πράγματα.

Α τώρα, λέει αυτός, τώρα είμαστε πολύ άνετα!
Ηθικόν δίδαγμα; Όταν νομίζουμε ότι είμαστε πολύ ζορισμένοι, φορτώνουμε, φορτώνουμε, φορτώνουμε, για να διαπιστώσουμε μετά, όταν αρχίσουν να φεύγουνε τα βάρητα ένα ένα, ότι τα πράγματα δεν είναι τελικά τόσο χάλια όσο αρχικά νομίσαμε.


Υ.Γ. Έλα φορτώστε, φορτώστε!

14 Comments:

At 11/23/2006 4:13 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

OOOOOOOOK....
πρεπει να ησουν τρελά φορτωμένη για να κάτσεις να το γράψεις όλο αυτό...και ερωτώ τώρα, ειναι λόγω της αντιπάθειας που δημιουργήθηκε???

 
At 11/23/2006 4:46 μ.μ., Blogger Trilian said...

και όπως λένε και στο χωρίο μου "ο θεός κάνει φτωχά, μα ορφανά δεν κάνει" τουτέστιν δίνει τις στεναχώριες αλλά πάντα δίνει και την δυναμη να αντέξουμε και αυτές και άλλες περισσότερες ακόμα (μακριά απο εμας φτου φτου)ωστε να μας φαίνονται οι αρχικές μικρουλες

 
At 11/23/2006 6:09 μ.μ., Blogger Tasis Plisis said...

Κατι σαν το υπαρχουν και χειροτερα μου φανηκε. Που αν τα ζησεις κι επειτα φυγουν, νιωθεις πολυ καλυτερα απο πριν. Λεμε τωρα... ;)

 
At 11/23/2006 6:22 μ.μ., Blogger demonia said...

Χε χε...Καλό!Σαν να λέμε σιχτηρίζεις που έχεις ιστορία και αρχαία αλλά μετά σκέφτεσαι "θα μπορούσα να έχω και άλγεβρα..."

 
At 11/24/2006 8:46 π.μ., Blogger Θεριό Ανήμερο said...

julia:
Μη ρωτάς πολλά, ψάχνω ακόμα κάποιον να την πληρώσει!

trilian:
Φτου, φτου, φτου και σκόρδα.

DCD:
Ας λέμε μπας και τα πιστέψουμε.

demonia:
Σε συγχαίρω, διότι έχεις πιάσει το νόημα.

 
At 11/24/2006 1:14 μ.μ., Blogger YO!Reeka's said...

λίγο μαζοχιστική η μέθοδος, πάντως!

 
At 11/24/2006 3:49 μ.μ., Blogger An-Lu said...

Εγώ ξεφορτώνω-ξεφορτώνω...ο βίκτωρας πάλι φορτώνει-φορτώνει-φορτώνει...ούτε λιμανεργάτης να 'τανε ;-)

 
At 11/24/2006 3:50 μ.μ., Blogger An-Lu said...

Ξέχασα να ρωτήσω...θα πας στο πάρτι αύριο;

 
At 11/24/2006 4:20 μ.μ., Blogger Θεριό Ανήμερο said...

deadend mind:
Την βρίσκω, και μάλιστα μπορώ να σου πω ότι κάποιες φορές ψάχνω περισσότερη ώρα απ' ότι μου παίρνει το ίδιο το κείμενο!

gelial:
Αν είναι να πιάσει τόπο, καταφεύγω και στον μαζοχισμό να σου πω.

an-lu:
Εσύ είσαι του σαλονιού κι αυτός είναι του λιμανιού δηλαδή!
Ποιο πάρτι καλέ?

 
At 11/25/2006 3:51 π.μ., Blogger Mh Xeirotera said...

Mh xeirotera na leme ke na maste ke efxaristimenoi. Dioti ekei pu eimaste 2, leme tora, mporei na plakosei h giagia me tin anemh, a pappos me to parasimo ap' tus valkanikus, to gati me tin yparksiakh agonia, to skili me to syndromo down k.o.k. ke na mas kanun to spiti tsirko. Doksa to agio Theo na leme ke tipot' allo.

 
At 11/25/2006 5:09 π.μ., Blogger Unknown said...

μου αρέσουν αυτές οι ιστορίες με το ηθικό δίδαγμα :)

 
At 11/27/2006 12:01 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ξαλάφρωσες?

Ωραία ιστορία. Καλημέρα.

 
At 11/28/2006 12:33 π.μ., Blogger o kairos said...

Ε,δε θυμαμαι που να παρει ο διαβολος.Αμα,ομως,θα σου πω.

 
At 11/28/2006 9:56 π.μ., Blogger Θεριό Ανήμερο said...

mh xeirotera:
Έτσι όπως τα λες είναι, συμφωνώ και επαυξάνω!

magica:
Εγώ κι ο Αίσωπος.

argyrenia:
Κάτι έγινε, δεν έχω παράπονο.

o kairos:
Θα περιμένω...

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

feed me more stupidity